×

Ny styrelse slår dørene op første juli

2. juli 2018

Fra første juli træder regeringens beslutning om at opdele Styrelsen for Patientsikkerhed i to styrelser i kraft. Det betyder blandt andet, at borgere, der ønsker at klage over behandling i sundhedsvæsenet fremover skal henvende sig hos den nye Styrelse for Patientklager.

Når Styrelsen for Patientklager slår dørene op første juli i år, er det kulminationen på en hurtig og effektiv proces, som blev sat i gang af regeringens anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser. Som en del af planen ”Bedre Balance II” blev det besluttet at dele Styrelsen for Patientsikkerhed i to og at flytte en række opgaver til Aarhus, blandt andet klager over sundhedsfaglig behandling og ankesager om erstatning.

Styrelsen for Patientsikkerhed havde i forvejen to kontorer i Aarhus, som behandlede klagesager, og det er den konstruktion, som den nye styrelse bygger ovenpå. ”Vi har fokus på at gennemføre etableringen og udflytningen på en måde, hvor vi opretholder kvaliteten i sagsbehandlingen samtidig med at vi oplærer mange nye medarbejdere på kort tid. Det lykkes kun ved hjælp af den kæmpe indsats, som alle nuværende medarbejdere i såvel København som Aarhus hver dag bidrager med” siger direktør for Styrelsen for Patientklager, Lizzi Krarup Jakobsen. Den nye direktør glæder sig til den formelle oprettelse af Styrelsen for Patientklager, som altså finder sted første juli.

”Det har været en god proces, og vi ser frem til et tæt samarbejde med Styrelsen for Patientklager til gavn for patientsikkerheden,” siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted.

Opdelingen af Styrelsen for Patientsikkerhed betyder, at borgere, der fx vil klage over behandling eller anke en afgørelse om erstatning fra første juli skal henvende sig til den nye styrelse. I faktaboksen kan du læse mere om, hvad det betyder i praksis.