Klage over manglende indbringelse til skadestue

Patientklagenævnet finder ikke grundlag for at kritisere ambulancebehandler for hans behandling af den 17. marts 2003 på .

Sagsnummer:

03F004

Offentliggørelsesdato:

16. november 2006

Faggruppe:

Ambulancebehandlere

Type:

Behandling

Kategori:

Vejledende og principielle afgørelser (før 1/1-2011)

Patientklagenævnet finder ikke grundlag for at kritisere ambulancebehandler <****> for hans behandling af <****> den 17. marts 2003 på <****>.

Hændelsesforløb


faldt ved busholdepladsen på den 17. marts 2003, og der blev tilkaldt en ambulance.

Ambulancebehandler talte ved ankomsten med og fik oplyst, at hun var faldet og havde slået næsen. Hun havde ikke været bevidstløs, kastet op og havde heller ikke hovedpine. Ambulancebehandler konstaterede, at var vågen, klar, orienteret, varm og tør, og mærkede på hendes arme og ben for eventuelle forandringer og smerter, ligesom han undersøgte hendes nakke, hals og hoved.

Ambulancebehandler konstaterede, at havde et lille sår på næseryggen, som var let hævet samt en hudafskrabning på kæben. ønskede ikke at blive kørt på skadestuen til nærmere undersøgelse.

Ambulancebehandler rensede s sår på næsen og satte plaster på.

Ifølge ambulancebehandler s udtalelse til sagen informerede han om, at hun skulle ringe 112 igen, hvis hun blev dårlig, fik voldsom hovedpine, opkastning, svimmelhedsanfald eller smerter. oplyste, at hun ville kontakte sine pårørende, når hun kom hjem, så de kunne se til hende i løbet af dagen. tog herefter en taxa hjem.


Klagen


Der er klaget over følgende:

• At ambulancefolkene efterlod på stedet, da de skønnede, at nærmere undersøgelse ikke var nødvendig.

har herved anført, at det senere samme dag blev påvist, at havde hjernerystelse og brækket næse.

Nævnets afgørelse af klagen


Ambulancebehandler har handlet fagligt korrekt ved sin behandling af den 17. marts 2003 på .

Begrundelse


Det fremgår af ambulancejournalen, at ambulancebehandler har undersøgt og herved ikke har fundet formforandringer eller smerter på nakke, hals, hoved, arme og ben. blev herefter spurgt ud om symptomer på blødninger i hjernen, eller hjernerystelse, hvortil hun svarede nej til alle spørgsmål.

Ifølge ambulancebehandler forklarede han derefter om symptomerne på dette, og hvilke forholdsregler, der skulle tages ved senere eventuelle tilbagefald.

Det fremgår videre af ambulancejournalen, at ikke ville køres på skadestuen.

På denne baggrund er det nævnets vurdering, at ambulancebehandler har levet op til normen for almindelig anerkendt faglig standard i forbindelse med ambulanceturen kørsel af .